BI, Charts, comma separator, Error, Graphs, Internet Explorer, Not Showing, OBIA, OBIEE 11g, Oracle, Troubleshooting

OBIEE 11g (11.1.1.6) Charts not showing in IE

OBIEEEEgads!!!  While testing the latest OBIEE 11g implementation, we noticed that certain dashboards were not showing the charts and graphs.  Period.  Ever see this when you are trying to view a dashboard in Internet Explorer?  I added that box in the middle.

A Google search revealed that this is actually an issue with IE and OBIEE.  Go figure, some type of compatibility issue with IE.  What you really want to see is this screen as Firefox/Aurora has been so kind to show us.  Certain information has been hidden to protect the innocent and the guilty.

Okay so that’s great, but my IT department requires us to use IE.  How do I fix this?  Oddly enough, it has to do with the comma separator checkbox in the Column Properties of the Analysis used to create the graphs and charts.

It actually quite a simple fix.  The time it takes will depend on how many Analyses you need to modify.  You will need to repeat this process for each Fact.

1.  Go to the Criteria Tab of the Analysis used to create the dashboard chart or graph.

—————————–

2.  Click the Data Format tab and make sure that the  Use 1000’s Separator box is checked, and click OK.

—————————–

3.  Save your Analysis and check your dashboard in Internet Explorer.  You should now see the Chart or Graph.

There ya go!

Follow @dbcapoeira Tweet

2 Comments on “OBIEE 11g (11.1.1.6) Charts not showing in IE